O se masini pepe taalo e mafai ona pu'eina mea uma

Taiala autu:

1. E fa'afefea ona fa'amana'o tagata e le masini pepe meata'i e taofi i lea laasaga ma lea laasaga?

2. O a vaega e tolu o le masini pepe taalo i Saina?

3. Pe e mafai ona “taoto i lalo ma maua tupe” e ala i le faia o se masini pepe meataalo?

O le fa'atauina o se meataalo fa'alelei e 50-60 yuan ma sili atu i le 300 yuan e ono avea ma fa'afitauli o le fai'ai mo le tele o tagata.

Ae afai e te faʻaaluina le 300 yuan e taʻalo ai i le masini pepe meataalo mo se aoauli ae naʻo le puʻeina o se pepe meataalo, o le a fai mai tagata e te le poto pe laki.

O le masini pepe taalo o le "opium" faaleagaga o tagata i aso nei.Mai le matutua i le laiti, e toaitiiti tagata e mafai ona tetee atu i le faanaunau e puʻe ma le manuia se pepe meataalo.I le avea ai o se pisinisi e manatu le toʻatele o tagata o le "tasi tupe faavae ma le sefulu afe tupe mama", faʻafefea ona tulaʻi ma atinaʻe le masini pepe taalo i Saina?E mafai moni ea e le faia o se masini pepe taalo ona “faia tupe e taoto i lalo”?

Se masini pepe taalo e mafai ona puʻeina mea uma (1)

O le fanau mai o le masini pepe taalo na amata mai i le Iunaite Setete i le amataga o le 20 seneturi.O le "excavator" faʻafiafiaga e faʻavae i luga o le vaʻa ausa na amata ona faʻaalia, e mafai ai e tamaiti ona maua lole e ala i le faʻaogaina o masini suo poʻo masini faʻapitoa.

Na faasolosolo malie lava, na faasolosolo malie atu lole lole e avea ma masini e maua ai taui, ma na amata ona faalautele tagata auai i taaloga mai tamaiti i tagata matutua.Na fa'ateleina fo'i le fa'atau mai lole i le amataga i nai mea e mana'omia i aso uma ma nisi o oloa maualuluga.

Faatasi ai ma le faʻaogaina o oloa maualuga tau i masini faʻatau, o latou meatotino taumatemate e faʻamalosia ma malosi.Mulimuli ane, na amata ai e le aufaioloa ona faailoa atu masini e sao mai ai faailoga i totonu o kasino ma tuu ai tupe ma tupe meataalo i totonu.O lenei faiga na vave ona lauiloa seia oo i le 1951, ina ua faasaina e le tulafono ia ituaiga masini ma mou atu i le maketi.

I le vaitau o le 1960 ma le 1970, ona o le faʻaitiitia o le maketi o le arcade, na amata ai ona suʻe e le au taʻaloga taʻaloga Iapani se auala e suia ai ma taulaʻi atu i le masini faʻatau.E tusa o le 1980, i le afiafi o le tamaoaiga o le foam a Iapani, o le tele o meataalo faʻalelei e le mafai ona faʻatau.Na amata e tagata ona tuʻuina nei meataalo faʻalelei i masini e saʻili ai faʻailoga, ma na amata ona suitulaga pepe meaʻai e avea ma vaaiga masani.

I le 1985, na fausia ai e Sega, o se tagata gaosi taʻaloga Iapani, se faʻamau e faʻaogaina ai le lua limauu.O lenei masini, ua taʻua o le "UFO Catcher", sa faigofie ona faʻaogaina, taugofie, ma mataʻutia.O le taimi lava na tatala ai, sa matua viia.Talu mai lena taimi, ua salalau le masini pepe taalo i Asia atoa mai Iapani.

O le nofoaga muamua mo pepe taalo e ulufale atu i Saina o Taiwan.I le vaitau o le 1990, o nisi o tagata gaosi Taiwanese na faʻatautaia le gaosiga o meataalo mai Iapani, na tosina mai i le faiga faʻavae o le toe fuataʻiga ma le tatalaina, faʻatūina falegaosimea i Panyu, Guangdong.O le faʻauluina e le fale gaosi oloa, na ulufale ai foʻi pepe taalo i le maketi i uta.

E tusa ai ma faʻamaumauga faʻamaumauga a le IDG, e oʻo atu i le faaiuga o le 2017, o le aofaʻi o le 1.5 i le 2 miliona pepe taalo na faʻapipiʻiina i totonu o 661 aai autu i le atunuʻu, ma o le maketi faaletausaga na sili atu i le 60 piliona yuan e faʻavae i luga o tupe maua faaletausaga o le 30000 yuan i le masini. .

Laasaga e Tolu, Tala'aga o le Tuputupu a'e o Saina o le Masini Pepe

E oʻo mai i le taimi nei, o le atinaʻeina o masini pepe meataalo i Saina ua oʻo i le tele o vaitau.

Se masini pepe meataalo e mafai ona puʻeina mea uma (2)

I le vaitaimi o le 1.0, o lona uiga, aʻo leʻi oʻo i le 2015, o pepe meataalo e masani lava ona faʻaalia i totonu o le taulaga vitio ma isi nofoaga faʻafiafiaga lautele, e masani lava o le puʻeina o meataalo faʻapitoa i foliga o tupe siliva e faʻaaogaina masini.

I le taimi lea, o le masini pepe taalo sa i ai i se tulaga e tasi.Talu ai ona o le masini na faʻafeiloaʻi ma faʻapipiʻi mai Taiuani, o le tau na maualuga, ma o le masini na faʻalagolago tele i le tausiga o tusi lesona.Na masani ona faʻaaogaina e avea o se masini e tosina ai tamaitai faʻaoga i totonu o le taulaga vitio, lea e aofia i le tulaga faʻalauiloa autu.

I le vaitaimi o le 2.0, e taʻua o le 2015-2017, o le maketi masini pepe taalo na ulufale atu i se tulaga o le vave atinaʻe, e aofia ai le tolu nodes:

Muamua, o le soloia atoa o le faʻasa o le faʻatau atu o taʻaloga taʻaloga.O le suiga o faiga faʻavae ua aumaia ai avanoa fou mo tagata gaosi oloa.Talu mai le 2015, o le fale gaosi oloa gaosi oloa i Panyu ua suia mai le faʻapotopotoga i suʻesuʻega ma atinaʻe.O tagata gaosi oloa na faʻatautaia le tekinolosi ua faʻamoemoe i le gaosiga, faʻavaeina se filifili alamanuia masini pepe meataalo matutua.

Lona lua, i le maeʻa ai o le tausaga muamua o le totogiina o le telefoni feaveaʻi i le 2014, o le faʻataʻitaʻiga tuusao o le faʻaogaina o tekonolosi feaveaʻi i pepe taalo.I aso ua tuanaʻi, sa faʻatapulaʻaina pepe meataalo i faʻataʻitaʻiga o tupe siliva, faʻatasi ai ma faiga faʻalavelave ma le faʻalagolago tele i le tausiga o tusi lesona.

O le tulaʻi mai o le totogiina o le telefoni feaveaʻi e faʻaumatia ai e le masini pepe taalo le faagasologa o le fesuiaiga o tupe.Mo tagata fa'atau, e le afaina le su'esu'eina o le telefoni fe'avea'i ma toe fa'aola i luga ole laiga, a'o fa'aitiitia le mamafa ole tausiga ole tusi.

Tolu, o le tula'i mai o tulafono faatonutonu mamao ma galuega tau pulega.Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi, o le puleaina ma le puleaina o pepe taalo e feagai ma tulaga maualuga atu.Na amata ona alu i luga ole laiga i luga o le initaneti le lipotia o mea sese, suʻesuʻega (numera o pepe taalo) ma isi galuega, ma na amata ona fesuiaʻi pepe taalo mai le vaitaimi faʻapitoa i le poto.

I le taimi nei, i lalo o le tulaga o le tau maualalo ma sili atu le poto masani, na mafai ai e le masini pepe taalo ona tuʻua le paka faʻafiafia faʻaeletoroni ma ulu atu i le tele o vaaiga e pei o faleoloa faatau, fale tifaga ma faleaiga, ma ulu atu i le televave o le faʻalauteleina ma le tulaga o feoaiga. toe fo'i tuimotu ma fa'afiafiaga vaevae.

I le vaitau 3.0, o lona uiga, ina ua maeʻa le 2017, na faʻafeiloaʻi ai e le masini pepe taalo se faʻaleleia atili o auala, tekinolosi ma mea.

O le matua o le pule mamao ma le pulega o galuega na mafua ai le fanau mai o le pepe taalo i luga o le initaneti.I le 2017, o le poloketi i luga o le initaneti o le puʻeina o pepe meataalo na faʻaalia ai se galu o le faʻatupeina.Faatasi ai ma le faʻaogaina i luga ole laiga ma le meli tuusao, Grab the Doll ua matua vavalalata i le olaga i aso uma e aunoa ma se taimi ma avanoa.

E le gata i lea, o le tulaʻi mai o polokalame laiti e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le Grab Baby i luga o le telefoni feaveaʻi, e aumaia ai se faʻamalama o avanoa tau maketi, ma o le faʻataʻitaʻiga tupe mama o le masini pepe taalo ua faʻalauteleina.

Faatasi ai ma le faʻaleleia o masaniga taumafa a tagata, ua faʻavaivaia le masini pepe meataalo o se mea faʻatauvaʻa laiti ma lautele, ma amata ona fesoʻotaʻi ma le tamaoaiga piniki ma le tamaoaiga IP.O le masini pepe taalo ua avea ma auala faʻatau lelei mai se auala faʻatau.O foliga o masini pepe meataalo na amata ona eseese: lua matiuu, tolu matiuu, paʻu masini, seleulu masini, ma isi. Lipstick masini ma meaalofa meaalofa na amata foi ona tulai mai.

I le taimi nei, o loʻo feagai foi le maketi o masini pepe meamea ma se faʻafitauli faʻapitoa: faʻatapulaʻaina tulaga maualuga, tauvaga faʻafiafiaga tele, faʻafefea ona taulimaina le faʻatupuina o fagu?

Se masini pepe meataalo e mafai ona puʻeina mea uma (3)

O le faʻalauteleina o fagu o le maketi masini pepe meamea e sau mai le tele o itu, muamua lava, o le faʻavasegaina o faʻafiafiaga tuusao ma maketi taimi paganoa.

Talu mai le ulufale atu i Saina mo le silia ma le 30 tausaga, e leʻi tele se suiga o foliga o le pepe meataalo, ae o faʻafiafiaga fou ua faʻaalia i le le gata.I totonu o le aai o taaloga vitio, o le tulaʻi mai o taʻaloga musika ua tosina mai ai le mafaufau o tamaitai faʻaoga, aʻo faʻasalalau faʻafiafiaga ma faʻafiafiaga faʻafiafiaga ua faʻaalia le tasi i le isi, ma mini KTV, pusa laki, ma isi mea o loʻo faʻaauau pea ona puʻeina le faʻatapulaʻaina o taimi faʻafiafia tuusao o. tagata fa'aoga.

O le sasa mai luga ole laiga e le mafai ona manatu faatauvaa.Faatasi ai ma le maualuga o le lauiloa o telefoni feaveaʻi, o le tele ma le tele o talosaga o loʻo faʻaogaina le mafaufau o tagata faʻaoga, ma e faʻaalu e tagata le tele o taimi i luga ole laiga.

Ta'aloga fe'avea'i, fa'asalalauga tu'usa'o, vitio pupuu, fa'amatalaga fa'amatalaga, polokalama fa'aagafesootai... E ui o le tele ma le tele o anotusi ua nofoia olaga o tagata fa'aoga, o le vevela i luga o le initaneti pu'e pepe i le 2017 ua maalili.E tusa ai ma faʻamaumauga a le lautele, o le faʻamauina o le masini e puʻeina pepe taalo e 6% mo le aso e sosoo ai ma naʻo le 1% - 2% mo le aso lona tolu.I se faʻatusatusaga, 30% - 35% mo taʻaloga feaveaʻi masani ma 20% - 25% mo le aso lona tolu.

E foliga mai o le masini pepe taalo na feagai ma le faʻafitauli o le tuputupu aʻe.E faʻafefea ona faʻafetaui le faʻateleina o le malosi o le tauvaga leai se tuaoi ma le "matua matutua" i le 30 o ona tausaga?

O sea faleoloa e mafai ona aumaia ia i tatou se tali: o se faleoloa filifili tuusao faʻapitoa i pepe meataalo, ma le averesi o le 6000 tagata e ulufale i le faleoloa i aso uma ma sili atu i le 30000 taimi o pepe taalo amata, ei ai le aofaʻi o aso taʻitasi e tusa ma le 150000 e tusa ai ma le tau o le 4 -6 yuan i le taimi.

O le mafuaʻaga i tua atu o lenei faʻasologa o fuainumera e matua faigofie lava, aua o pepe meataalo uma na faʻatau atu i totonu o lenei faleoloa o mea vevela IP faʻatasi ma faʻatapulaʻaina lomiga ma e le mafai ona faʻatau i fafo.Faatasi ai ma lenei faiga faʻaogatotonu IP, o le taunuuga o le mauaina o pepe taalo e sili atu le taua nai lo le faʻafiafiaga o le puʻeina o pepe meataalo.

O lenei mea ua taʻua o le “aganuu ma faafiafiaga e le o tuueseeseina”.O se auala lelei e fa'ataga ai le au fa'atau IP e totogi le "vaisu o le aoina" e ala i le fa'afiafiaga o le pu'eina o pepe meataalo pe a fa'alogo tagata fa'atau pepe meataalo i le "foliga".

I se tulaga talitutusa, o le aoga o lenei metotia e faamanatu mai ai foi ia i tatou o le masini pepe meataalo na faatofa atu i le vaitau o le tuputupu aʻe o le vao ma "faia tupe taoto" i aso ua mavae.Pe i foliga, anotusi po o tekinolosi, ua suia le alamanuia masini pepe taalo.


Taimi meli: Tes-16-2022

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo fa'amatalaga e uiga ia matou oloa po'o le lisi o tau, fa'amolemole tu'u lau imeli ia i matou ma o le a matou feso'ota'i i totonu ole 24 itula.

Mulimuli ia i matou

i luga oa tatou ala o faasalalauga lautele
  • sns03
  • sns05
  • sns01
  • sns02